Jeg hedder Tina Beermann, er 42 år, og har interesseret mig for mad, kost og ernæring i siden jeg var barn og derfor blev det en naturlig uddannelses- og levevej for mig. Jeg har arbejdet med ernæring i hospitalsvæsenet igennem mere end 11 år og opbygget en solid erfaring med diætbehandling indenfor såvel livsstilsrelaterede sygdomme, som mere akutte og infektiøst betingede lidelser hos både børn og voksne.
Mere end 10 års ledelseserfaring har givet mig et kvalificeret og grundigt indblik og forståelse for sundhedsvæsenets opbygning, funktion, styrker og svagheder. Desuden et stærkt fagligt fundament i det jeg har haft overblik over udvikling og de krav der stilles til diætbehandling i forhold til det videnskabelige og evidensbaserede grundlag for diæt- og kostråd, for uddannelse, patientsikkerhed og for kvalitet.

Jeg har fra starten af 2019 valgt at stå på egne ben og starte egen klinik. Et valg jeg har truffet, fordi jeg gerne vil give mere kvalitet, mere nærhed og mere autencitet i mødet med dig og din situation. Og fordi jeg gerne vil vise mere af det jeg selv står for: en bæredygtig tilgang i forhold til samfund, omgivelser, miljø, klima og selvfølgelig kostvalg.

Jeg lever selv vegansk af dyreetiske årsager og fordi en vegansk, plantebaseret kost er et af de sundeste kostvalg man kan tage i forhold til forebyggelse af livsstilssygdomme og generelt velvære. Hermed ikke sagt, at du skal vælge det samme, eller at der ikke er andre måder at leve sundt på. Du er så hjerteligt velkommen uanset dine kostvalg og dit mål.

Diætbehandling, kost- og livsstilsvejledning handler om at jeg guider dig og inspirerer dig – ud fra en evidensbaseret tilgang – til at tage de valg som er rigtige og vigtige for dig. Det er dit ansvar at implementere dem i din hverdag, at prøve af, at eksperimentere og at opleve. Jeg kan hjælpe dig med at evaluere og kvalificere dine valg og sætte dine oplevelser i system og perspektiv, så du lærer at styre og blive bevidst om dit eget indre værdisæt.

Min tilgang er også inspireret af filosofi fra yoga, og vi kan arbejde med at implementere teknikker herfra som fx åndedrætsøvelser, såfremt dette har din interesse og har relevans for dit forløb. Se mere under yoga

Min uddannelsesbaggrund

  • Uddannet klinisk diætist fra Suhr’s Seminarium (i dag: Københavns Professionshøjskole) i 2005 og autoriseret af Sundhedsstyrelsen – aut. nr. 060QL
  • Uddannet kandidat (cand.scient.) i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2007
  • Uddannet Master i Offentlig Ledelse/Master of Public Governance (MPG) fra Aalborg Universitet i 2013

Kurser og efteruddannelse

  • Nordisk Nutritions Akademi (NNA) v. Karolinska og Gøteborgs Universitet, 2009-2011
  • Clinical Nutrition Course afholdt af Nestlé Nutrition Institute i New Delhi; Indien i 2013

Øvrig aktivitet

  • Bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring 2009-2019. Har bl.a. stået for afholdelse af tema- og efteruddannelsesdage
  • Medlem af Uddannelsesudvalget for Ernærings- og Sundhedsuddannelserne ved VIA University College 2014 – 2018
  • Årlig deltagelse i den største internationale ernæringskongres for klinisk ernæring, ESPEN, i 2009-2018
  • Deltagelse i VegMed – international medicinsk rettet ernæringskongres med fokus på plantebaseret kost i 2016 og 2018 (kongressen afholdes hvert 2. år)
  • Deltagelse i 7th International Congress on Vegetarian Nutrition i Loma Linda, Californien i 2018 (kongressen afholdes hvert 5. år)
  • Holdt oplæg om ernæring i regi af bl.a. Dansk Selskab for Klinisk Ernæring, Fagligt Selskab af Kliniske Diætister, Aalborg Universitetshospital, Kost- og Ernæringsforbundet, A-apoteket.

Erhvervserfaring

  • Klinisk diætist v. Hospitalsenheden Vest i Holstebro 2007-2008
  • Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital 2008-2019
  • Underviser i Ernæring på jordemoder- og sygeplejeuddannelserne ved University College Nordjylland 2014-2016
  • Underviser i ernæringsepidemiologi i relation til kost og cancer på lægeuddannelsen på Aalborg Universitet 2015-2017

Artikler mv.

  • Kapitel: “Faste- og stressmetabolisme” i “Ernæring – hånden på hjertet” (Red. Kia Halschou-Jensen), Forlaget Munksgaard
  • Artikler: “Fra kødspiser til veganer – et paradigmeskifte” samt “Plantebaseret kost til småtspisende” i Fagbladet Diætisten, Februar 2019
  • Artikler: “Når ernæring spiller på tværs” samt “Et skridt frem og to tilbage…” i Fagbladet Diætisten, Februar 2015
  • Artikel, medforfatter: “Optimizing protein and energy intake in hospitals by improving individualized meal serving, hosting and the eating environment” Holst M, Beermann T, Mortensen MN et al. Nutrition 2017; 34:14-20.
  • Artikel, medforfatter: “Ability of different screening tools to predict positive effect on nutritional intervention among the elderly in primary health care” Beck AM, Beermann T, Kjær S, Rasmussen HH. Nutrition 2013; 29:993-9.