Mens mange har fokus på overvægtsproblematikken i samfundet kan man let komme til at overse at en stor del af befolkningen kæmper med modsat fortegn: at man taber sig mod sin vilje og at vægten ikke vil stige. Sygdom, svækkelse og alderdom kan være medvirkende årsager til at appetitten svigter og kroppen kan have svært ved at omsætte næringsstofferne.

Det er vigtigt med en energitæt kost der er sammensat så den både stimulerer appetitten og samtidig sikrer et højt indtag af næringsstoffer i en lille portion.

Det kan her være en god ide med kostplan for at have nogle konkret portionsstørrelser at forholde sig til, og som gør det lettere at tage en vurdering af, om man har fået spist tilstrækkeligt i løbet af dagen.

Jeg har fra min tid på hospitalet opnået stor erfaring i at vejlede omkring næringstæt kost, når appetitten ikke er så stor. Jeg sammensætter en plan der dækker netop dit behov og dine smagspræferencer. En kostplan og diætvejledning tager naturligvis også udgangspunkt i dine individuelle muligheder og behov for hjælp i forhold til indkøb, madlavning og eventuelt behov for konsistenstilpasset mad.

Er du vegetar, veganer eller ønsker at leve plantebaseret, har jeg også stor indsigt i at sammensætte en plan der er både energi- og proteinrig uden at indeholde animalske fødevarer af nogen art.

Du er velkommen til at kontakte mig og og høre nærmere om hvordan jeg kan hjælpe dig.

Se priser og tilskudsmuligheder her