På intet tidspunkt i livet gennemgår vi så hurtig og voldsom en forandring i vores krop, som i årene fra spæd til teenager på vej ind i voksenlivet. Senere hen i livet kan vi “udvide” os eller “snævre ind” igen, men den fysiologiske udvikling i de tidlige år er uforlignelig. Og det giver næsten sig selv, at ernæringen her spiller en hovedrolle for optimal udvikling og vækst.

Især i barnets første 2-3 leveår sker der store forandringer i forhold til kost. Fra modermælk eller modermælkserstatning, til overgangskost der gradvist i fødevarevalg og konsistens ligner familiens mad og mere og mere.

Nogle gange kan der opstå problemer i denne proces, det kan være at barnet, af forskellige årsager, mister lysten til at spise, lider måske af ekstrem kræsenhed eller måske er der en sygdomsmæssig årsag der gør, at det kan være svært at få tilstrækkelig næring i barnet. Det kan også være, at barnet har et specielt behov, der skal tages hensyn til, eksempelvis fødevareallergi.

Omvendt har du måske et barn, der er meget sultent og tager alt for meget på i forhold til sin vækstkurve, og der skal måske justeres lidt på mængder og indhold i kosten.

Også senere hen i barneårene kan der opstå ernæringsmæssige udfordringer og det kan være en god ide, at få en samtale om hvorvidt kosten er optimal for dit barns indtag af næringsstoffer.

Hvis I er en familie, der har valgt at leve vegansk, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at I får en konsultation hos en klinisk diætist, der kan gennemgå og vejlede jer i at sammensætte kosten, sådan at den sikrer, at barnet får tilstrækkelig ernæring.
Da jeg selv lever vegansk, kan I trygt stole på, at jeg forstår og vil støtte jer i jeres valg, og guide jer sådan, at barnet sikres et optimalt næringsindtag for sund vækst og udvikling.

Du er velkommen til at kontakte mig for at høre nærmere om, hvordan jeg kan hjælpe dig og dit barn.

Se priser og tilskudsmuligheder her