Lasagne… denne skønne italienske klassiker egner sig lige godt som hverdagsmåltid som en til en hyggelig aften med venner på besøg. Min udgave er selvfølgelig helt vegansk OG plantebaseret. Dvs. jeg bruger ingen plantefars eller vegansk ost. Bare simple råvarer med masser af plant-power.
En portion indeholder 1830 kJ/440 kcal og 22 g protein.
Ingredienser
Til 8 personer
- 200 g sorte linser (beluga), rå vægt
- 1 spsk olivenolie
- 200 g champignon, renset vægt
- 3 fed hvidløg
- 1 stort løg
- 1 mellemstr. porre
- 1 rød peberfrugt
- 3 gulerødder
- 75 g røget tofu
- 3 ds. flåede, hakkede tomater (1200 g)
- 1 lille ds. tomatpure
- 3 tsk bouillonpulver
- 1 spsk oregano
- 1 spsk basilikum
- 2 tsk paprika
- 1/2 tsk røget paprika
- salt og peber
- 400 g spinat (ca. 1 frostpose)
- 1/2 pakke fuldkorn lasagneplader (250 g)
- 1 portion cashew-ostesauce
Fremgangsmåde
- Sæt cashewnødder til ostesovsen i blød i koldt vand mindst 4 timer før de skal bruges.
- Tag spinaten ud til optøning i god tid. Alternativt kan du optør den i mikroovn eller på en varm pande, hvor den overskydende væske langsomt koger ud. Hæld overskydende væske fra.
- Kog linserne i ca. dobbelt mængde vand i ca. 20-25 min. til de er møre.
- Rens og klargør grøntsagerne. Hak løg, hvidløg, peberfrugt og champignon fint. Skær porren ud i små, tynde ringe. Riv gulerødderne på et groft rivejern.
- Svits løg og hvidløg i olivenolie ved middelvarme en stor gryde eller sauterpande med høje sider. Tilsæt champignon og lad det meste af væsken fordampe.
- Tilsæt de øvrige grøntsager og svits det i et par minutter.
- Tilsæt de hakkede, flåede tomater, tomatpure, bouillonpulver, krydderier og hakket eller fintsmuldret røget tofu.
- Lad det simre under låg i ca. 30 min. Tomatsovs bliver kun bedre af at få god tid.
- Smag til med salt og peber.
- Tilbered cashew-ostesaucen som beskrevet her
- Nu er det tid til at lægge lagene sammen: Start med lidt af tomatfyldet i bunden, læg et lag lasagneplader, så tomatfyld igen, spinat, cashew-ostesauce, lasagneplader, tomatfyld osv. Slut af med et lag der indeholder lasagneplader, tomatfyld og cashew-ostesauce.
- Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 35 min.
- Lad den køle lidt af og sætte sig i ca. 10 min før servering.
Server med en frisk grøn salat eller en broccollisalat med ovnbagte cherrytomater og sojaristede mandler