Bønnespread er nemt og hurtigt at lave. Det egner sig fint som pålæg eller tilbehør til en salat. Denne er tilsat peanutbutter for at give smag – sammen med lidt syrlighed fra citron og pift fra hvidløg, er det en rigtig god kombi.

Bønnespread med hvide bønner og peanutbutter
Ingredienser
  • 240 g kogte hvide bønner (svarer til en dåse bønner)
  • 1 dl sojayoghurt
  • 1 spsk peanutbutter
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg
  • Friskkværnet sort peber
  • 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde

Bland alle ingredienserne i en skål og blend godt igennem med en stavblender, til massen er helt ensartet og sammenhængende. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft efter din smag.

Variation: tilsæt friske krydderurter, fx persille, dild, purløg eller koriander.

Bønnespread med hvide bønner og peanutbutter

Denne bønnespread indeholder 566 kJ og 8,4 g protein per 100 g.