Bønnespread er nemt og hurtigt at lave. Det egner sig fint som pålæg eller tilbehør til en salat. Denne er tilsat peanutbutter for at give smag – sammen med lidt syrlighed fra citron og pift fra hvidløg, er det en rigtig god kombi.
Ingredienser
- 240 g kogte hvide bønner (svarer til en dåse bønner)
- 1 dl sojayoghurt
- 1 spsk peanutbutter
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg
- Friskkværnet sort peber
- 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienserne i en skål og blend godt igennem med en stavblender, til massen er helt ensartet og sammenhængende. Smag til med salt, peber og evt. ekstra citronsaft efter din smag.
Variation: tilsæt friske krydderurter, fx persille, dild, purløg eller koriander.
Denne bønnespread indeholder 566 kJ og 8,4 g protein per 100 g.