Hummus er godt, og den klassiske hummus er der intet der slår. Men engang imellem må der gerne sker lidt nyt, fx ved at lave den på en anden slags bønner – og ændre krydringen en smule som i denne edamamehummus med spinat.

Den er velegnet som pålæg, som tilbehør til en salat eller dip til grøntsagsstænger.

Edamamehummus med spinat
Ingredienser
  • 300 g edamame bønner (gem ca. 20 g til pynt)
  • 30 g spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 1 bundt hakket persille
  • 4 spsk citronsaft
  • 60 g tahin
  • 60 ml vand
  • 1/2 tsk soyasauce
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/4 tsk røget paprika
  • Salt og friskkværnet sort peber
Fremgangmåde

Kom 280 g edamamebønner, spinat og hvidløg i en foodprocessor og pulser til det hele er en godt sammenblandet masse.
Tilsæt de øvrige ingredienser og ladfoodprocessoren køre til det er blevet en ensartet masse.
Smag til med salt og peber og evt. ekstra citronsaft.

Pynt med de resterende edamamebønner og lidt persille.

Opbevares i køleskab, og holder ca. 4-5 dage.