Hummus bliver jeg aldrig træt af. Det er godt som pålæg, dip til grøntsager eller tilbehør til en salat. Her er der en opskrift på en helt klassisk hummus. Jeg tilsætter nok lidt mere tahin end de fleste, tilgengæld bruger jeg ikke olie.
Du kan tilsætte fx hakket persille, bagt peberfrugt osv. efter smag.
Tip : Lav store store portioner ad gangen og frys ned i små portioner, så har du altid noget på lager. Det skal røres godt igennem efter optøning, så det samles igen.
Ingredienser
- 500 g kogte kikærter (250 g rå vægt) – svarer til 2 dåser
- 6 spsk tahin
- 4 fed hvidløg
- Saft af 1 citron (4 spsk)
- ca. 2 dl kogevand fra kikærterne/vand fra dåsen
- 3 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk salt
- Sort peber
Fremgangsmåde
- Hvis du bruger tørrede kikærter, skal de sættes i blød i minimum 12 timer.
- Hæld iblødsætningsvandet fra og kog kikærterne i nyt vand til de er møre, ca. 1 time.
- Hæld kogevandet fra, men husk at gemme lidt af kogevandet. Lad kikærterne køle af.
- Blend kikærter og alle øvrige ingredienserne i en foodprocessor. Smag til med salt og peber og vurder, om du synes der skal mere tahin, citronsaft eller evt. spidskommen i.