Nødder er ideelle til at lave rigtig plantebaseret vegansk ost. Mandelost får en lidt kraftigere smag en en vegansk ost baseret på cashewnødder, og behøver kun få ingredienser.
OBS prøv at bytte mandlerne ud med macademianødder, de giver også en virkelig god konsistens og smag.
OBS brug naturel nødder, ikke ristede eller saltede.
Ingredienser
- 140 g mandler
- 2 spsk citronsaft
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk hvid miso
Fremgangsmåde
- Sæt mandlerne i blød i min 4 timer, gerne længere.
- Smut mandlerne. Har de stået i blød længe er skallen ssv. blevet så blød at du kan pille skallen af uden at hælde kogende vand over.
- Kom alle ingredienser i en blender eller foodprocessor.
- Blend til alle ingredienser er finddelte og massen er så glat som muligt.
OBS. den bliver ikke så fin og glat som når du bruger cashewnødder, men det gør heller ikke noget at denne har et lidt mere grynet udseende.
Server på fx lyse boller bagt med kikærter eller på en rødbedesalat.