Denne brownie er blød, sød og lækker hele vejen igennem. Og så er den endda lavet uden brug af tilsat sukker eller olier.

Som om det ikke var nok, indeholder den også sorte bønner, havregryn, valnødder og søde kartofler. Så sund, at du kan spise den til morgenmad – hvis ikke det var for, at det nok bliver lidt rigeligt med chokolade.

Den er fantastisk som et mellemmåltid, der mætter både maven og den søde tand. Og ja, du må gerne 🙂

Hvis du deler den i 15 stykker, svarer ét stykke til 900 kJ/214 kcal.

Vegansk brownie med sød kartoffel og sorte bønner
Ingredienser
  • 240 g kogte sorte bønner (svarer til 1 dåse eller ca. 100 g rå sorte bønner)
  • 200 g sød kartoffel
  • 200 g mørk chokolade
  • 150 g dadler uden sten
  • 120 g valnødder
  • 3 spsk kakaopulver
  • 2 spsk peanutbutter
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 tsk vanillekorn
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp. salt
Fremgangsmåde
  1. Hvis du koger bønnerne selv, så husk at stille dem i blød i minimum 12 timer. Herefter skal de koges i ca. 1 t og 30 min.
    Hvis du bruger bønner fra dåse, hælder du vandet fra og skyller dem godt. Stil dem til afdrypning.
  2. Bag den søde kartoffel med skindet på ved 160 grader varmluft i ca. 45 min.
  3. Tag 15 af de pæneste og største valnødder fra til pynt. Hak resten af valnødderne groft.
  4. Hak den mørke chokolade fint. Tag halvdelen fra (100 g), stil til side og gem til overtræk.
    Af den halvdel du har tilbage, tager du ca. 40 g fra og stiller til side. Kom de resterende 60 g over i en stor skål.
  5. Når den søde kartoffel er bagt, tages den ud af ovnen og skindet fjernes umiddelbart efter. Træk det af med to gafler, da den er varm at holde på. Lad ovnen stå på samme temperatur til bagning af kagen.
  6. Kom den søde kartoffel over i skålen med den hakkede chokolade. Blend det godt igennem med en stavblender, til det er en fin og glat masse. Varmen fra kartoflen smelter chokoladen, så ikke behøver at smelte denne på forhånd.
    Du kan også bruge en foodprocessor.
  7. Tilsæt de sorte bønner, havregryn, dadler, kakaopulver, peanutbutter, vanillepulver, salt, og bagepulver. Blend det godt igennem med stavblender eller i foodprocessoren.
  8. Tilsæt de hakkede valnødder og de ca. 40 g hakket chokolade, du har stillet til side, og bland godt rundt.
  9. Hæld blandingen over i et lille ovnfast fad eller bradepande.
  10. Stil fadet eller bradepanden ind i ovnen, der stadig kører ved 160 grader varmluft. Bag i ca. 25-30 min.
  11. Når kagen tages ud, fordeler du de 100 g hakket chokolade jævnt over kagens overflade. Varmen fra kagen vil hurtigt smelte chokoladen, som du kan fordele i et jævnt lag med en bagepensel. Fordel de 15 valnødder til pynt.
  12. Lad kagen hvile i min. 30 min. før du skærer den.
Vegansk brownie med sød kartoffel og sorte bønner