Vegansk chokolademousse kan laves på på basis af en række forskellige ingredienser, lige fra aquafaba, tofu, avocado, sød kartoffel, chiafrø – og cashewnødder. Cashewnødderne er valgt i denne opskrift, fordi formålet var at gøre den så næringsrig som mulig – både på kalorier og protein – så den er velegnet til småtspisende ældre og patienter. Og alle andre der har lyst til en chokoladedessert!
Casheewnødderne skal ligge i blød i mindst 4 timer, eller natten over så de er nemme at blende.
Ingredienser
Til 6 personer:
- 150 g cashewnødder
- 350 ml sojadrik, neutral
- 100 g dadler u. sten
- 1 knsp. salt
- 100 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold
Fremgangsmåde
- Dagen før sættes cashewnødder og dadler i blød i sojamælken.
- Blend sojamælk, cashewnødder og dadler helt fint og cremet, det tager nogle minutter!
- Tilsæt smeltet chokolade og blend lidt mere til det hele er fint blandet sammen.
- Tilsæt til sidst salt og blend hurtigt så salten er fordelt.
- Udportioner og sæt på køl.
OBS. Moussen bliver varm af blendingen, så den skal have nogle timer på køl.
Næringsindhold:
1 portion giver 1155 kJ/278 kcal og 8 g protein
Server med lidt friske bær, soyapiskefløde eller revet mørkchokolade

Foto: Line Bloch Klostergaard, Aalborg Universistetshospital