Vegansk chokolademousse kan laves på på basis af en række forskellige ingredienser, lige fra aquafaba, tofu, avocado, sød kartoffel, chiafrø – og cashewnødder. Cashewnødderne er valgt i denne opskrift, fordi formålet var at gøre den så næringsrig som mulig – både på kalorier og protein – så den er velegnet til småtspisende ældre og patienter. Og alle andre der har lyst til en chokoladedessert!

Casheewnødderne skal ligge i blød i mindst 4 timer, eller natten over så de er nemme at blende.

Ingredienser
Til 4 personer:
  • 150 g cashewnødder
  • 350 ml sojadrik, neutral
  • 100 g dadler u. sten
  • 1 knsp. salt
  • 100 g mørk chokolade, 70 % kakaoindhold
Fremgangsmåde
  1. Dagen før sættes cashewnødder og dadler i blød i sojamælken.
  2. Blend sojamælk, cashewnødder og dadler helt fint og cremet, det tager nogle minutter! 
  3. Tilsæt smeltet chokolade og blend lidt mere til det hele er fint blandet sammen.
  4. Tilsæt til sidst salt og blend hurtigt så salten er fordelt. 
  5. Udportioner og sæt på køl.

OBS. Moussen bliver varm af blendingen, så den skal have nogle timer på køl.


Server med lidt friske bær, soyapiskefløde eller revet mørkchokolade

Vegansk chokolademousse af cashewnødder. Foto: Line Bloch Klostergaard
Vegansk chokolademousse af cashewnødder
Foto: Line Bloch Klostergaard, Aalborg Universistetshospital