Sommertid er koldskålstid i Danmark. Koldskål egner sig lige fint som et mellemmåltid som til en dessert, eller til bare at drikke, når trangen pludselig melder sig på en varm sommerdag.

Til et mellemmåltid foretrækker jeg at servere den med lidt friske bær/frugt og ristede havregryn med hasselnødder. Du kan selvfølgelig også vælge de klassiske kammerjunkere.

Jeg foretrækker at min koldskål ikke bliver alt for sød, så holder hellere igen med sukkeret og tilsætter lidt ad gangen.

Koldskål serveret med jordbær og ristede havregryn og hasselnødder
Ingredienser
Koldskål
  • 2 dl neutral sojayoghurt
  • 1 L sojadrik med vanilje
  • Korn af 1 vaniljestang (eller 3 tsk vanillesukker)
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • Saft af 1 citron
  • Fintrevet skal af 1/2 citron
  • 1/2 dl sukker
Ristet havregryns- og hasselnøddeknas
  • 1 dl hasselnøddekerner
  • 2 dl havregryn
  • 1 spsk. sirup
  • 1 knsp. salt
Fremgangsmåde
  1. Bland sojayoghurt, citronsaft, citronskal, æblecidereddike, vaniljekorn (eller vaniljesukker) og sukker i en skål og pisk det godt igennem til sukkeret er opløst.
  2. Tilsæt sojamælken lidt ad gangen og rør det godt igennem så blandingen er jævnt fordelt.
  3. Smag til med citronsaft, vanilje og sukker til du rammer den sødme/syrlighed du bedst kan lide.
  4. Lad det stå og hvile på køl i ca. 1/2 time.
  5. Imens kan du lave det ristede havregryns-hasselnøddeknas:
  6. Hak hasselnødderne forholdsvis fint, brug fx en minihakker.
  7. Bland de hakkede hasselnødder med havregrynene på en pande og rist ved middelvarme.
  8. Når panden er varm og blandingen varmet igennem, tilsættes 1 spsk sirup, rør det hele godt rundt og rist indtil det bliver let let gyldent.
  9. Tilsæt 1 knsp. salt og rør godt rundt.
  10. Lad blandingen køle af inden den serveres. Den bliver først rigtig sprød og knasende, når den er kølet af.

Velbekomme!