Muffins med squash går man aldrig fejl af. Squash tilfører en lækker saftighed til kagen og er en nem måde at få lidt mere grønt ind i sin kost. Men ikke nok med det – for yderligere at forbedre sundhedsværdien, har jeg erstattet sukkeret med dadler. Desuden har jeg anvendt fuldkornsmel og hampemel… Smag og konsistens er stadig i top.
Her er det helt legalt at spise kage til mellemmåltid, også på hverdage. En muffin (80 g) indeholder 840 kJ/200 kcal og 6,6 g protein 🙂

Hampemel har dobbelt proteinindhold i forhold til speltmel, og er rigt på omega-3. Hvis du ikke kan få hampemel, kan du bare bruge ren fuldkornsspelt.
Istedet kan du tilsætte en god håndfuld hakkede valnødder for at højne omega-3 indholdet. Og smagen tager uanset ikke skade af lidt valnødder…

Muffins m. squash og fuldkorn
Ingredienser
  • 3 dl sojadrik, neutral
  • 1 dl rapsolie
  • 150 g dadler uden sten
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 tsk stødt ingefær
  • korn af 1 vanillestang
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 100 g hampemel, groft
  • 200 g fuldkornsspeltmel
  • 200 g squash, revet
Fremgangsmåde
  1. Blend dadlerne med sojadrikken, til det er en helt findelt og blød masse.
  2. Kom blandingen i en skål og tilsæt rapsolie og æblecidereddike. Rør godt rundt.
  3. Tilsæt krydderierne samt bagepulver og natron. Rør godt rundt.
  4. Tilsæt hampemelet og fuldkornsspeltmel. Rør godt rundt så alle klumper er udrørte og dejen er glat.
  5. Tilsæt den revne squash og rør godt rund i dejen, så squashen er jævnt fordelt.
  6. Hæld dejen i 12 muffinsforme.
  7. Bag ved 175 grader varmluft i ca. 25 min. Prik med en gaffel eller nål for at se om de er gennembagte. Hvis der hænger dej ved, skal de have lidt mere.
  8. Pynt evt. med lidt glasur og server med bær eller frisk frugt

Opbevares bedst på køl.

Muffins m squash og fuldkorn