Disse cookies er er fulde af gode sager: nødder, havre, peanut, chokolade… Opskriften er udviklet til patientkøkkenet på Aalborg Universitetshospital, og disse cookies indeholder raffineret sukker for at give den rette sprødhed, de fleste forbinder med en cookie. Patienterne var vilde med dem, det bliver du også!
TIP: Bruger du glutenfri havre, er de også helt glutenfrie.
Ingredienser
- 1 spsk. hørfrø
- 3 spsk. vand
- 60 ml vegansk margarine (fx Nutana, FRI eller Naturli’ smørbar)
- 60 ml peanutbutter
- 125 ml brun farin
- 60 ml rørsukker
- 1 tsk. vaniljepulver
- ½ tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- ¼ tsk. salt
- 250 ml havregryn, blendet til mel
- 250 ml mandler, blendet til mel
- 60 g finthakket mørk chokolade
Fremgangsmåde
- Blend hørfrø fint og mix det med vandet i en lille skål. Stil til side i ca. 5 min til det tykner – nu har du et hørfrø-”æg”.
- Bland peanutbutter og vegansk margarine godt sammen.
- Tilsæt begge slags sukker og rør godt sammen med fedtstoffet.
- Tilsæt vanilje og hørfrø-ægget.
- Tilsæt natron, bagepulver, salt, og rør godt rundt.
- Tilsæt havregryn og mandelmel. Dejen skal være let klistret. Hvis den er for tør, tilsæt lidt sojamælk.
- Til sidst tilsættes den hakkede chokolade.
- Rul dejen ud til en pølse og læg den på køl til den er helt fast (kan holde i køleskabet 4-5 dage). Ved bagning skæres skiver af, 2-3 mm tykkelse. Sæt på bageplade med bagepapir, med god plads imellem.
- Bag ca. 12 min. v. 180 grader alm. ovn.