Kærlighed til kikærterne. De små frø, der også kaldes garbanzo bønner,  er anvendelige i mange kulinariske sammenhænge, og kan bruges til andet end falafel og hummus. Kikærtemel kan anvendes, når man gerne vil lave en ægge-lignende masse, som fx til en omelet eller fyld i grøntsagstærter. Til at give smag tilsættes lidt sort salt (kala namak), kendt fra især det indiske køkken. Der skal kun ganske lidt til for at give smagen. 
Omeletten steges med lidt løg og tomat, og kan serveres med lidt frisk spinat og ristet rugbrød til morgenmad, frokost eller bare når lysten kalder.

Ingredienser, til 1 person
  • 1 dl kikærtemel
  • ¼ tsk. sort salt (kala namak)
  • ¼ tsk. natron
  • ¼ tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ½ spsk. fintblendede hørfrø
  • 1,25 dl vand
  • Rapsolie til stegning
  • Salt og peber
  • 1 tomat i tynde skiver
  • ½ løg i tynde skiver
  • Persille til drys
Fremgangsmåde
  1. Bland alle tørre ingredienser og tilsæt derefter vandet.
  2. Pisk det grundigt og lad det hvile i 15 min.
  3. Varm olien på en pande ved middel varme. 
  4. Placer tomat og løg på panden og hæld dejen på. 
  5. Lad den stege ca. 10 min. 
  6. Den er færdig, når den ikke længere klistrer på toppen og virker fast. 
  7. Fold og drys med finthakket persille
  8. Server med rugbrød og frisk grøn salat
Foto: Line Bloch Klostergaard
Kikærteomelet. Foto: Line Bloch Klostergaard, Aalborg Universitetshospital