Jeg er vild med at få smoothie til morgenmad. Der er nærmest ingen grænser for hvor mange sunde sager man kan komme i blenderen og få det til at smage godt.
Jeg bruger næsten altid grønkål, min favorit-grøntsag. Alternativt spinat eller broccoli. Dertil bær, varierende efter hvad jeg har i min have eller fryser, samt lidt frugt til at søde med. Desuden hørfrø, chiafrø eller hampefrø for omega-3. Og sesamfrø for lige at toppe op med calcium, selvom der også er godt med calcium i grønkål.
Hvis jeg har friske krydderurter som citronmelisse eller mynte i haven kommer der også en håndfuld i. Og altid ingefær til at peppe det hele lidt op.
Personligt kan jeg bedst lide min smoothie lidt tyk i konsistensen, sådan at jeg kan spise den med en ske og med topping af fx havregryn, mysli eller granola.
Ingredienser
- 250 ml sojadrik
- 100 g grønkål (frost)
- 100 g bær (frost)
- 50 g sød frugt, fx banan, pære eller æble
- 1 lille stykke ingefær
- 1 spsk hørfrø
- 1 spsk sesamfrø
- Evt frisk mynte eller citronmelisse
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne i blenderen og forbered gerne aftenen før, så de kan nå at tø op. Selvom du måske har en god blender som Vitamix, kan store frosne stykker grønkål eller spinat være lidt voldsomme at hakke igennem.
- Blend først ved lav hastighed til ingredienserne er findelte og blenderen kører let, inden du skruer op på fuld hastighed. Lad den køre ca. 30 sek. til smoothien er fin og glat i konsistensen.
- Server med havregryn, müsli eller granola og evt. friske bær eller frugt som topping.