Super nem og simpel salat med masser af smag. Du kan spise den som frokostsalat med fuldkornsbrød eller bruge som tilbehør til aftensmad.
Ingredienser
- 1 stort broccolihoved (ca. 500 g)
- 100 g grønne bønner, fx. fra frost
- 100 g edamamme bønner
- 100 g sojaristede mandler
- 1 spsk. sennep
- 1 tsk lys eddike, fx æblecidereddike eller lys balsamico
- 1 tsk sirup
- ca. 3 spsk. vand
- Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
- Lav de sojaristede mandler som anvist her.
- Rens broccoli, skær stokken i små tern og del de øverste buketter i mundrette bidder.
- Kom tern fra broccolistokken i kogende, letsaltet vand, og lad det simre 1-2 min. Tilsæt så buketterne og lad dem simre med et lille minut.
- Tilsæt edamammebønnerne og de grønne bønner, og lad dem lige netop få et kort opkog. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne køle af.
- Lav imens dressingen af sennep, eddike, sirup og vand. Smag til med sort peber og juster evt. forholdet mellem sirup, eddike og sennep efter dine præferencer.
- Hæld dressingen over salaten og server med sojaristede mandler ved siden af, så du kan drysse over når du tager din portion på tallerkenen. Hvis du blander dem i og lader salaten stå, mister mandlerne deres sprødhed.
- Server med groft brød for et mættede frokostmåltid eller som tilbehør til aftensmaden.
I stedet for sojaristede mandler kan du bruge andre ristede nødder, peanuts eller græskarkerner.