Super nem og simpel salat med masser af smag. Du kan spise den som frokostsalat med fuldkornsbrød eller bruge som tilbehør til aftensmad.

Ingredienser
  • 1 stort broccolihoved (ca. 500 g)
  • 100 g grønne bønner, fx. fra frost
  • 100 g edamamme bønner
  • 100 g sojaristede mandler
  • 1 spsk. sennep
  • 1 tsk lys eddike, fx æblecidereddike eller lys balsamico
  • 1 tsk sirup
  • ca. 3 spsk. vand
  • Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
  1. Lav de sojaristede mandler som anvist her.
  2. Rens broccoli, skær stokken i små tern og del de øverste buketter i mundrette bidder.
  3. Kom tern fra broccolistokken i kogende, letsaltet vand, og lad det simre 1-2 min. Tilsæt så buketterne og lad dem simre med et lille minut.
  4. Tilsæt edamammebønnerne og de grønne bønner, og lad dem lige netop få et kort opkog. Hæld vandet fra og lad grøntsagerne køle af.
  5. Lav imens dressingen af sennep, eddike, sirup og vand. Smag til med sort peber og juster evt. forholdet mellem sirup, eddike og sennep efter dine præferencer.
  6. Hæld dressingen over salaten og server med sojaristede mandler ved siden af, så du kan drysse over når du tager din portion på tallerkenen. Hvis du blander dem i og lader salaten stå, mister mandlerne deres sprødhed.
  7. Server med groft brød for et mættede frokostmåltid eller som tilbehør til aftensmaden.

I stedet for sojaristede mandler kan du bruge andre ristede nødder, peanuts eller græskarkerner.

Broccolisalat med grønne bønner, edamamme bønner og sojaristede mandler