Aspages og svampe er perfekte til grill. I sig selv indeholder de meget umami smag, og denne bliver yderligere forstærket ved grillstegning. Oveni kommer så en dressing med sojasauce, og voila, du har en perfekt kødfri ret, der i kombination med andre elementer som fx grillede majs, grillet (rød) spidskål, og bagte søde kartofler giver et uforligneligt, vegansk grillmåltid. Og ingen kommer til at savne hverken bøf eller pølser. Et syrligt tilbehør, fx en agurkesalat, sætter prikken over i’et, så du kommer hele smagspaletten rundt.
Ingredienser
- Et bundt grønne asparges
- 1 bakke champignon (ca. 225 g)
- 1 lille rødløg
- 1 tsk risvineddike (eller hvidvinseddike)
- 1 tsk sojasauce
- 2 tsk vand
- 1 tsk lys sirup
- 1 spsk ristet sesamolie (eller hvad du har tilgængeligt)
- Friskpresset saft af 1/2 lime
- En anelse salt
Fremgangmåde:
- Skyl asparges og knæk den nederste, seje ende af.
- Rengør champignon, og kom dem i en lille grillbakke, så væden ikke drypper ned i grillen.
- Læg grøntsagerne på grillen (eller en grillpande). Asparges er hurtigt færdige, imens champignon skal have lidt mere. Når de er ved at være bløde og let gyldne, giv dem et lille minuts tid eller to på selve grillristen.
- Lav imens dressing: hak rødløget fint, og rør det sammen med eddike, sojasauce, limesaft, sirup, vand og sesamolie. Smag til med salt efter dine præferencer.
- Når grøntsagerne er færdige, røres væden fra champignon i dressingen, og grøntsagerne skæres i passende skiver. Anret det hele på et fad og hæld dressingen over.