Denne mos kan du bruge som tilbehør til en salad bowl eller tilbehør til aftensmad.
Ingredienser:
- 500 g sød kartoffel
- 200 g pastinak
- 1 fed hvidløg
- 1 gul chili – du kan også bruge rød chili alt efter hvad du kan få fat på
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk salt
- saft af 1/2 citron eller ca. 3 spsk
Tænd ovnene på 160 grader varmluft.
Skræl pastinakken og bag sammen med de søde kartofler – der beholder skrællen på – i ca. 45 min. eller til du med en gaffel eller nål kan mærke at de er gennembagte.
Pil skrællen af de bagte kartofler, brug to gafler.
Blend pastinak og sød kartoffel med en stavblender, og tilsæt hvidløg og chili – start med et lille stykke, hvis du ikke er så meget til det stærke – krydderier og citronsaft. Blend til det er en ensartet mos. Smag til med salt og evt. mere krydring efter din smag.