Enkel og smagfuld salat til en sommeraften. Server den med groft brød og du har et komplet måltid. Er sulten til lidt mere, så server fx med veganske linsedeller, falafel eller lignende.
Kan du ikke skaffe blad- eller sølvbeder, kan du bruge spinat.
Ingredienser
Opskrift til 2 personer
- 1 pose blandede små salater, ca 75 g
- 1 bundt bladbeder
- 2 store søde kartofler
- ca. 1 dl krydrede kikærter
- 1 portion dressing af pinjekerner og citronmelisse
Fremgangsmåde
- Forbered de krydrede kikærter, se opskrift her.
- Bag de søde kartofler med skrællen på i ovn ved 160 grader varmluft, ca. 45 min., til de er møre.
- Lad kartoflerne køle lidt af og pil skindet af. Skær dem i mundrette tern.
- Skyl salaterne og anret på et fad.
- Skyl og snit bladbederne i mellemfine skiver.
- Sauter bladbederne på en pande ved middelvarme, til de netop falder sammen. Lad dem køle lidt af.
- Imens tilberedes dressingen af pinjekerner og citronmelisse, se opskrift her.
- Anret de nu afkølede bladbeder ovenpå de friske salatblade, dernæst tern af søde kartofler, krydrede kikærter og dressing.
- Server med groft brød.