Cashewnødder er fantastiske i det plantebaserede køkken. De er milde og bløde i strukturen, hvilket gør at de er forholdsvis lette at blende helt fint og giver en mild cremet smag. De er derfor velegnede til at danne basis for cremer og dressinger, og kan indgå i både det salte og søde køkken.

Her er en helt simpel, mild dressing af cashewnødder. Du kan tilføre krydderurter efter din smag, men her er basis

Ingredienser

  • 100 g cashewnødder udblødt i rigeligt vand i mindst 4 timer, så de er lettere at blende til en fin og blød konsistens. Har du en highspeed blender som Vitamix, kan du godt udelade iblødsætningen.
  • 2 dl vand
  • 3 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • lidt friskkværnet hvid peber

Hæld iblødsætningsvandet fra cashewnødderne og blend dem med 2 dl frisk vand og de øvrige ingredienser. Blend til det er helt cremet, afhængig af din blender kan det tage op til et par minutter. Dressingen kan blive varm af friktionsvarmen fra blenderen, så lad den køle af i køleskab inden du skal bruge den eller evt. tilsætter krydderurter.

Cashewdressing