Guacamole er klassisk tilbehør til mexicansk mad. Den bløde, cremede konsistens er perfekt til de nogle gange lidt stærke retter. Server eksempelvis til enchiladas med sorte bønner og sød kartoffel.
Eller bare som tilbehør i en salatbowl, en dip til grøntsager – og nå ja, tortillachips når det skal være.
Grundingredienserne er altid avocado, lime- eller citronsaft og hvidløg. Jeg tilsætter tomat, lidt chili og rødløg for at give lidt ekstra smag og karakter.
Ingredienser
- 3 modne avocadoer
- 1 tomat (ca. 100 g)
- 1/4 rødløg (25 g)
- 1-2 fed hvidløg
- 1 lille chili
- Saft af 1 lime eller 1/2 citron
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Halver avocadoerne og fjern stenene. Skrab frugtkødet ud med en spiseske og kom over i en skål, mini hakker eller et højt blenderglas.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igennem med en stavblender eller hak det i minihakkeren/foodprocessor.
- Smag til med salt, peber og evt. ekstra citrus, hvidløg eller chili.
Tomaten gør at guacamolen får en mere gullig farve. Hvis du vil bevare den friske grønne farve, så undlad at blende tomaten med. Hak den istedet fint, og tilsæt til sidst og vend godt rundt uden at blende yderligere.