Tomatsauce er anvendelig til næsten alt indenfor det plantebaserede køkken. Gør det nemt for dig selv ved altid at have et par portioner på lager i fryseren til en af de dage, hvor det skal gå hurtigt.

Denne sauce tager lidt tid at forberede, da peberfrugt og hvidløg skal bages i ovnen. Når først ingredienserne er klar, går det dog rigtig hurtigt. Smagsmæssigt er det absolut tiden værd!

Brug den som den er, fx. til meksikanske enchiladas med sorte bønner og sød kartoffel, eller tilsæt evt. lidt finthakkede grøntsager og brug som sauce til pasta, ris eller kartofler med linsedeller.

Tomat-peberfrugtsauce
Ingredienser
  • 2 røde snack peberfrugt
  • 1 helt hvidløg
  • 1 dåse/karton flåede tomater (400 g)
  • 1 dl vand
  • 1 tsk grøntsagsbouillonpulver
  • Salt og friskkværnet sort peber
Bagt snackpeber og hvidløg til tomat-peberfrugtsauce
Fremgangsmåde
  1. Skær den øverste ca. 1/2-1 cm top af hvidløget.
  2. Placer i et ovnfast fad sammen med de to røde snackpebre.
  3. Bag i forvarmet ovn ved 160 grader varmluft i ca. 1 time. Skindet på pebrene bliver mørkt og løsner sig – det er meningen.
  4. Når pebre og hvidløg er kølet af så du kan håndtere det, piller du forsigtigt skindet af snackpebrene der nu har løsnet sig. Fjern også kernerne fra indersiden af pebrene. Der drypper noget saft af, sørg for at opsamle det i fadet og få med i sovsen.
  5. Pil fedene ud af det bagte hvidløg.
  6. Kom de bagte hvidløgsfed, snackpebre og resten af ingredienserne op i en blender og blend grundigt til det har en ensartet konsistens.
  7. Kom saucen i en gryde og varm op, smag til med salt og peber. Har du en kraftig high-speed blender, kan du vælge at blende videre ved fuld kraft, til friktionsvarmen får sovsen til at koge.

Skal du bruge sovsen til fx enchiladas med sorte bønner og sød kartoffel, stopper du efter trin 6. Saucen bliver i denne ret opvarmet i ovnen og behøver derfor ikke yderligere opvarming på forhånd.

Tomat-peberfrugtsauce