Krydrede kikærter er en af mine favorit snacks. Du kan lave dem i utallige variationer med den krydring du bedst kan lide. Her er en version med paprika, hvidløg, chili, grøntsagsbouillon og sort salt (kala namak).
Hvad er sort salt? Sort salt, også kaldet kala namak, stammer fra det Indiske køkken og er der en udbredt ingrediens i mange krydderiblandinger til snacks. Det er har en meget karakteristisk duft af svovl, og man tænker måske lige et øjeblik, om det kan komme til at smage godt – men det gør det i samspil med de øvrige krydderier.
Sort salt kan købes i specialforretninger, men du kan også springe det over og bruge lidt alm. bordsalat.
Ingredienser
- 480 g kogte kikærter (2 dåser)
- 2 fed presset hvidløg – eller 1 tsk hvidløgspulver
- 1 spsk. paprika
- 1/2 tsk chilipulver – afhængigt af din præference, kan du justere op eller ned for styrken
- 2 tsk grøntsagsbouillonpulver (giver umami og salt smag)
- 1/2 tsk sort salt (black salt eller kala namak – bruges traditionelt til indiske snacks) – kan udelades
- 1 tsk oliven- eller rapsolie
- Lidt friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader C (180 grader varmluft)
- Hæld vandet fra kikærterne og skyl dem godt. Lad dem dryppe af og tør dem i et rent viskestykke.
- Bland krydderierne med olien i en skål og tilsæt kikærterne og bland det hele godt rundt, så blandingen er godt fordelt på kikærterne
- Fordel kikærterne på en bageplade med bagepapir, så de ligger i et jævnt lag.
- Bag dem i ovnen i 20 min, tag pladen ud og ryst grundigt, og sæt ind igen i yderligere ca. 15 min.
- Smag på kikærterne, og giv dem evt. lidt længere, hvis du ikke synes de er sprøde nok. Tag pladen ud og lad dem køle af ca. 5 min
- Server og nyd som en lækker og næringsrig snack!
Krydrede kikærter kan spise som de er eller bruges som topping til supper og i salater.
Opbevar dem i en lufttæt beholder. Har du mange i overskud, kan de fryses, og når du vil bruge dem, tager du dem op og varmer på en bageplade i ovnen ved 200 grader i ca. 5-10 min, til de igen er sprøde.