Professionalisme og erfaring

Jeg hedder Tina Beermann, er 42 år, og har arbejdet med ernæring i hospitalsvæsenet igennem mere end 11 år, heraf 10 år som ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital. Jeg har derigennem opbygget en solid erfaring med diætbehandling indenfor såvel livsstilsrelaterede sygdomme, som mere akutte og infektiøst betingede lidelser hos både børn og voksne.

Som autoriseret klinisk diætist arbejder udfra en evidensbaseret, videnskabeligt funderet tilgang til diæt- og kostråd, samt livsstilsændringer.

Diætbehandling, kost- og livsstilsvejledning handler om at jeg guider dig og inspirerer dig til at tage de valg som er rigtige – og vigtige – for dig. Det er dit ansvar at implementere dem i din hverdag, at prøve af, at eksperimentere og at opleve. Jeg kan hjælpe dig med at evaluere og kvalificere dine valg og sætte dine oplevelser i system og perspektiv, så du lærer at styre og blive bevidst om dit eget indre værdisæt.

Min tilgang

Jeg har fra starten af 2019 valgt at starte egen klinik. Et valg jeg har truffet, fordi jeg gerne vil give mere kvalitet, mere nærhed og mere autencitet i mødet med dig og din situation. Og fordi jeg gerne vil vise mere af det, jeg selv står for: en bæredygtig tilgang i forhold til samfund, omgivelser, miljø, klima og selvfølgelig kostvalg.

Jeg lever selv vegansk af dyreetiske årsager og fordi en vegansk, plantebaseret kost er et af de sundeste kostvalg man kan tage i forhold til forebyggelse af livsstilssygdomme og generelt velvære. Hermed ikke sagt, at du skal vælge det samme, eller at der ikke er andre måder at leve sundt på. Du er så hjerteligt velkommen uanset dine kostvalg og dit mål.

Min tilgang er også inspireret af filosofi fra yoga, og vi kan arbejde med at implementere teknikker herfra, som fx åndedrætsøvelser eller meditation, såfremt dette har din interesse og har relevans for dit forløb. Sådanne øvelser kan være medvirkende til at skærpe fokus, og kan understøtte den forandringsproces du skal igennem ved eksempelvis et vægttabsforløb.

Min uddannelsesbaggrund

  • Uddannet klinisk diætist fra Suhr’s Seminarium (i dag: Københavns Professionshøjskole) i 2005 og autoriseret af Sundhedsstyrelsen – aut. nr. 060QL
  • Uddannet kandidat (cand.scient.) i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2007
  • Uddannet Master i Offentlig Ledelse/Master of Public Governance (MPG) fra Aalborg Universitet i 2013

Kurser og efteruddannelse

  • Nordisk Nutritions Akademi (NNA) v. Karolinska og Gøteborgs Universitet, 2009-2011
  • Clinical Nutrition Course afholdt af Nestlé Nutrition Institute i New Delhi; Indien i 2013

Øvrig aktivitet

  • Med i Dansk Vegetarisk Forenings panel af sundhedsfaglige eksperter
  • Bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring (DSKE) 2009-2019. Har bl.a. stået for afholdelse af tema- og efteruddannelsesdage, senest i februar 2019 omkring plantebaseret kost
  • Medlem af Uddannelsesudvalget for Ernærings- og Sundhedsuddannelserne ved VIA University College 2014 – 2018
  • Beskikket censor ved professionsbacheloruddannelserne i ernæring- og sundhed siden 2014
  • Årlig deltagelse i den største internationale ernæringskongres for klinisk ernæring, ESPEN Congress, i 2009-2018
  • Deltagelse i VegMed – international medicinsk rettet ernæringskongres med fokus på plantebaseret kost i 2016 og 2018 (kongressen afholdes hvert 2. år)
  • Deltagelse i 7th International Congress on Vegetarian Nutrition i Loma Linda, Californien i 2018 (kongressen afholdes hvert 5. år)
  • Holdt oplæg om ernæring i regi af bl.a. Dansk Selskab for Klinisk Ernæring, Fagligt Selskab af Kliniske Diætister, Aalborg Universitetshospital, Kost- og Ernæringsforbundet, A-apoteket.

Erhvervserfaring

  • Klinisk diætist v. Hospitalsenheden Vest i Holstebro 2007-2008
  • Ledende klinisk diætist på Aalborg Universitetshospital 2008-2019
  • Underviser i ernæring på jordemoder- og sygeplejeuddannelserne ved University College Nordjylland (UCN) 2014-2016
  • Underviser i ernæringsepidemiologi i relation til kost og cancer på lægeuddannelsen på Aalborg Universitet 2015-2017

Artikler mv.

  • Kapitel: “Faste- og stressmetabolisme” i “Ernæring – hånden på hjertet” (Red. Kia Halschou-Jensen), Forlaget Munksgaard
  • Artikler: “Fra kødspiser til veganer – et paradigmeskifte” samt “Plantebaseret kost til småtspisende” i Fagbladet Diætisten, Februar 2019
  • Artikler: “Når ernæring spiller på tværs” samt “Et skridt frem og to tilbage…” i Fagbladet Diætisten, Februar 2015
  • Artikel, medforfatter: “Optimizing protein and energy intake in hospitals by improving individualized meal serving, hosting and the eating environment” Holst M, Beermann T, Mortensen MN et al. Nutrition 2017; 34:14-20.
  • Artikel: “Protein and energyintake improved by breakfast intervention in Hospital” Beermann T, et al. Clin Nutr ESPEN, 2016;13:e23-e27.
  • Artikel, medforfatter: “Ability of different screening tools to predict positive effect on nutritional intervention among the elderly in primary health care” Beck AM, Beermann T, Kjær S, Rasmussen HH. Nutrition 2013; 29:993-9.