Syltede jalapenos er uundværlige i mit køkken. De er selvfølgelig oplagte til tex-mex inspireret mad, og er gode som tilbehør til Enchiladas med sorte bønner eller nachos med salsa og guacamole, eller bare som tilbehør til enhver ret eller salat der trænger til et ekstra pift.

Syltede jalapenos
Ingredienser

Til 3 mellem-små glas eller 1 stort, ca. 1 L.

  • 350 g jalapenos
  • 4 dl husholsningseddike
  • 4 dl vand
  • 2 spsk salt
  • 1/2 tsk sellerifrø
  • 2 tsk korianderfrø
  • 2 tsk sorte peberkorn
  • 3 laurbærblade
  • 3 fed hvidløg i fine skiver
Fremgangsmåde
  1. Bland vand, eddike, salt og krydderier i en gryde og bring det i kog. Lad det simre i ca. 1 minut og sluk for varmen.
  2. Skold sylteglassende med kogende vand og skyl efter med en anelse cognac.
  3. Skyl og snit jalapenos og fordel dem i glassene.
  4. Snit hvidløg fint og fordel i glassene ovenpå jalapenos.
  5. Læg et laurbærblad oven i de 3 glas.
  6. Overhæld med den varme eddikeblanding og sørg for at krydderierne bliver godt fordelt.
  7. Læg låg over glassene, men skru dem ikke fast, før de er afkølede til stuetemperatur.
  8. Sæt glassene i køleskab. Du kan begynde at spise af dine jalapenos efter ca. 1 uge. Holdbarhed ca. 1 år i køleskab.

Jeg bruger aldrig atamon eller lignende til konservering. Sørg for at alt udstyr er helt rent, grøntsager rengjorte, og glassene er rene og nyligt skoldede. Et gammelt trick er desuden at efterskylle glassene med en lille sjat cognac. Om det gør den store forskel ved jeg reelt set ikke, men det skader ikke smagen. Jeg har personligt aldrig haft problemer med holdbarhed af syltede sager, så længe de opbevares i køleskab og der holdes en god hygiejnestandard, når der tages fra glasset.

Syltede jalapenos