En salad bowl er en populær måde at anrette en fyldig og mættende salat. I stedet for at mikse ingredienserne, samles de i små portioner og giver på den måde et godt overblik over indholdet i salaten.

Ingredienser vælges ud fra et princip om at de skal give noget fylde og mæthed, der skal være forskellige konsistenser, dvs.noget sprødt/knasende og noget blødt, og de skal tilføre en variation af næringsstoffer. Og selvfølgelig anrettet i et flot farvespil.

Denne bowl er rig på protein, 19 g i hele portionen, og blot 1534 kJ/368 kcal – og jeg lover dig, du bliver mæt. Og som det ikke var nok, så dækker portionen også mere end 1/2 af en kvindes dagsbehov for jern, calcium og zink. What’s not to like…

Jeg blev inspireret til at tilføre mos af sød kartoffel til salad bowls, efter en oplevelse jeg havde på en vegansk restaurant i Venice Beach i Los Angeles. Det kan måske virke lidt underligt at komme en mos i en salat, men netop anretningen i en salad bowl, gør at det virker ret fint og er et sødt og lækkert element, der er med til at gøre salaten fyldig, mættende og smagfuld. I denne variation har jeg tilsat pastinak for at give lidt mere smagsnuance i mosen og tilført lidt skarpe krydderier som hvidløg, chili og spidskommen.

Den bløde, milde dressing af cashewnødder runder det hele af rigtig fint.

Vegansk salad bowl med grønkål og sød kartoffel
Ingredienser
  • 160 g fintsnittet bladgrønt og krydderurter. Her har jeg brugt et miks af 50 g spinat, 50 g rucola, 50 g grønkål og 10 g bredbladet persille. Du kan også bruge alm. salater – bladgrønt og kål giver dog mere næring i form af vitaminer og mineraler.
  • 50 g rød peber i tern
  • 75 g kogte hvide bønner. Du kan også bruge andre bønner – alt efter hvad du har på lager.
  • 150 g mos af søde kartofler og pastinak
  • 50 g cashew-dressing
  • Purløg til drys
Fremgangsmåde

Anret bladgrønt i en portionsskål, lad det toppe lidt op i den ene side, læg mosen i, de hvide bønner og til sidst rød peber. Hæld cashew-dressing over og pynt med frisk purløg.

Salaten er meget fyldig og du behøver ikke at spise brød til, men det kan du selvfølgelig vælge at gøre, hvis du har god appetit.

Næringsindhold i hele portionen:

Energi: 1534 kJ/368 kcal
Protein: 19 g – 21% af energien
Fedt: 9 g – 21,5 % af energien
Kulhydrat, tilgængelig: 49 g – 54 % af energien
Kostfibre: 16,3 g – 8,5 % af energien