En nem og simpel broccollisalat med kun få ingredienser. Salaten egner sig godt som tilbehør til andre retter, fx til grøntsagstærte eller lasagne.
Ingredienser
- 1 broccollihoved
- En bakke cherrytomater
- 1 tsk olivenolie
- En håndfuld sojaristede mandler
- Salt og peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
- Skyl brocollihovedet og skær stokken i mundrette bider og del buketterne i mindre dele.
- Fordel stykkerne på en bageplade med bagepapir. Drys en smule salt og peber over og fordel broccollien jævnt på pladen.
- Skyl cherrytomaterne og læg dem i et lille ovnfast fad eller bradepande, tilsæt olivenolie og drys lidt salt og peber over. Sørg for at olien er jævnt fordelt.
- Bag broccolli og tomater i ca. 20 min., til broccolien begynder at brune lidt i kanten og tomaterne afgiver saft.
- Lad begge dele køle lidt af.
- Anret broccollien på et fad, fordel tomaterne over og brug saften fra tomaterne som dressing.
- Pynt med sojaristede mandler.