Enchiladas er meksikanske pandekager, tortillas, med fyld. Her selvfølgelig vegansk og plantebaseret, med fyld af sorte bønner og sød kartoffel. Tortillas er rullet og lagt i et fad med tomatsauce og et lag cashew-ostesauce. Det er rigtig hyggemad og det kræver lidt ekstra forberedelsestid til at lave saucerne. Men snyd ikke dig selv for selv for denne smagsoplevelse.
Ingredienser
Opskrift til ca. 6 personer
- 480 g kogte sorte bønner (svarende til 2 dåser)
- 500 g sød kartoffel
- 1 rødløg
- 3 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 1 tsk chilipulver (juster efter smag og styrke)
- 2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk stødt kanel
- 1 tsk røget paprika
- 2 spsk gærflager
- Saft af 1/2 citron
- Salt og sort peber
- 1 portion tomat-peberfrugt sauce
- 1 portion cashew-ostesauce
- 1 pakke fuldkorns tortillas (8 stk)
Fremgangsmåde
- Sæt de sorte bønner i blød i minimum 12 timer. Iblødsætningsvandet kasseres og de koges i rigeligt frisk vand i ca. 1 timer og 30 min.
Hvis du bruger bønner fra dåse, hældes væden fra og de skylles grundigt med koldt vand. Stil til afdrypning. - Forbered cashew-ostesaucen. OBS cashewnødderne skal gerne stå i blød i 4 timer.
- Tilbered tomat-perfrugt saucen.
- Hak løg og hvidløg fint. Skræl de søde kartofler og skær dem i små tern. Rens peberfrugt og skær i små tern.
- Steg løg og hvidløg i en sauterpande med høje sider eller evt. gryde.
- Når løgene er klare, tilsættes rød peber, sød kartoffel og krydderierne. Tilsæt evt. lidt vand så det ikke brænder på. Lad simre under låg i ca. 15 minutter til de søde kartofler er blevet møre.
- Mas kartoflerne let ud og tilsæt gærflager, citronsaft og sorte bønner. Mos godt sammen og smag til med salt og peber.
- Kom lidt af tomat-peberfrugtsaucen i bunden af et stort ovnfast fad, så det dækker bunden.
- Fordel fyldet på de 8 tortillas, rul dem sammen og læg i fadet.
- Hæld resten af tomat-peberfrugtsaucen over rullerne.
- Sæt fadet i en forvarmet oven på 175 grader og bag i ca. 20 min.
- Efter 20 min tages fadet ud, og cashew-ostasaucen fordeles over rullerne. Sæt fadet tilbage i ovnen og bag i yderligere 15 min.
- Tag fadet ud og lad det sætte sig i ca. 10 min før servering.
- Server med guacamole og grøn salat.